Hvad er en Scrum Master?

Professional Scrum Master II (PSM II)

af

Scrum.org Professional Scrum Master ll (PSM II)

Professional Scrum Master II (PSM II) er et udvidet kursus, som giver Scrum Masters ekstra ballast i deres professionelle udvikling. Efter kurset har deltagerne mulighed for at tage en test for at få den anerkendte PSM II certificering. Denne certificering udløber aldrig og giver dig mulighed for at gå mere i dybden med mere avancerede Scrum områder og Scrum master rollen

PSM II er et todageskursus, som hjælper deltagerne til at forstå, hvad der karakteriserer en effektiv Scrum Master og servant-leader, men det fokuserer også på, hvordan de hjælper Scrum teamet, Product Owneren og organisationen. På kurset lærer deltagerne om beslægtede praksisser og skills, så de kan føre de rette samtaler og blive bedre Scrum Masters.

Kommende kurser

Eller kontakt mig for internt firma kursus (mth@lean-agile.dk).

Målgruppe

Professional Scrum Master II henvender sig til erfarne Scrum Masters, som har indgående kendskab til Scrum. Det er særligt oplagt for personer, som har arbejdet med Scrum i mange år og minimum har et års erfaring som Scrum Master og har bestået PSM I certificeringen.

Det lærer du

I løbet af kurset lærer deltagerne, hvilke faktorer, der spiller ind, hvis man vil være en bedre Scrum Master. De lærer, hvordan Scrums principper og værdier hjælper Scrum Masters til at træffe beslutninger, og hvordan Scrum Masteren kan skabe mere agilitet og fremgang hos Scrum teams. Rollen som Scrum Master er kompleks, og ofte må Scrum Masteren have forskellige hatte på for at være effektiv. For eksempel:

 • Scrum Masteren som lærer
 • Scrum Masteren som coach og mentor
 • Scrum Masteren som facilitator
 • Scrum Masteren som fortaler for forandring

Som Scrum Master skal man kunne gennemskue, hvad der bedst hjælper teamet i en given situation.

Som Scrum Master skal man også hjælpe ledelsen og andre interessenter i organisationen til at forstå fordelene ved Scrum og Agile. Derfor er det afgørende, at du har den viden og erfaring, som er nødvendig for at skabe troværdighed i forandringsprocesser.

Focus

 1. Scrum Master rollen, mere i dybden
 2. Scrum Master services til Development Team
 3. Scrum Master services til Product Owner
 4. Scrum Master services til organisationen

Indhold

 • Hvilke praksisser, redskaber, evner og roller kræver det for at være en effektiv Scrum Master?
 • Hvordan hjælper Scrums principper og værdier Scrum Masteren til at træffe beslutninger?
 • Hvordan fungerer Scrum Masteren bedst muligt som servant-leader?
 • Hvordan kan Scrum Masteren hjælpe udviklingsteams og produktejere med at blive mere effektive?
 • Metoder, som Scrum Masteren kan bruge til at forandre miljøet og dermed hjælpe Scrum teams med at få succes med større agilitet.
 • Tips og teknikker, som Scrum Masteren sammen med resten af organisationen kan bruge til at hjælpe Scrum teams.

Test og certificering

Kurset indgår i Professional Scrum serien og dermed også i certificeringsprogrammet hos Scrum.org, hvor deltagerne efter kurset får mulighed for at tage en onlinetest. Hvis man består testen, får man certificeringen Professional Scrum Master II (PSM II). Første certificeringsforsøg er altid inkluderet i prisen. Hvis testen tages senest 14 dage efter kurset og ikke bliver bestået, vil et ekstra certificeringsforsøg ligeledes være inkluderet i prisen. Yderligere forsøg kan købes hos Scrum.org for 250 USD.

Læs mere på scrum.org/psmii om Professional Scrum Master II kurset.

 

Mads Troels Hansen

Mads Troels Hansen

Professional Scrum Trainer & Agile Coach

Mads er certificeret Professional Scrum Træner (PST) hos Scrum.org og er en af de mest erfarne i Danmark inden for implementering af og praktisk arbejde med Scrum, Kanban og Agile teknikker. Han har mere end 20 års erfaring med at arbejde agilt fra mange danske og internationale virksomheder og har som Udviklingschef/CTO indført Scrum i mange forskellige virksomheder med afdelinger i DK, Østeuropa og Asien. Han har mere end 15 års praktisk erfaring med at lede teams og afdelinger til at blive mere agile og skabe flere resultater med mere motiverede medarbejdere. Mads er bla. også certificeret PSM I+II+II, PSPO I+II+III, PSK I, PSU I, PAL I, PAL-EBM, SPS, CSM, CSPO, Certified LeSS Practitioner, Certified NLP Coach, Certified Business Facilitator, Expand Certified Coach, Certified Scrum@Scale Practitioner, Certified SAFe Agilist, LeSS Friendly Scrum Trainer og ”Training from the Back of the Room” Trainer.

Se mere om Mads på LinkedIn or Scrum.org

Certificeringer

cert

 

 

 

 

 

 

 

tbr

 

 

Certified NLP Coach
Certified Business Facilitator
Expand Certified Coach
Certified Scrum@Scale Practitioner
Certified SAFe Agilist