Nyeste artikel: Hvad er en agil coach?

Professional Scrum Product Owner – Advanced

Scrum.org Professional Scrum Product Owner - Advanced (PSPO-A)

Product Owner Stances

Scrum.org Professional Product Owner – Advanced (PSPO-A) er et to dags kursus som fokuserer på at understøtte erfarne Scrum udøvere i at etablere en bedre vision, validere deres hypoteser og levere mere værdi til deres interessenter. PSPO-A kurset er målrettet Product Owneren, som søger yderligere viden og teknikker.

PSPO-A kurset bygger videre på emner som er udforsket i Scrum.org Professional Scrum Product Owner (PSPO) kurset og går mere i dybden med hvad det betyder at være Product Owner ved at udforske de anbefalede Product Owner stances.

På kurset udforsker deltagerne de forskellige emner på en interaktiv måde, understøttet af mange varierede øvelser og diskussioner. Deltagerne bør have mindst et års product Owner erfaring og praktisk erfaring med Scrum for at kunne deltage i øvelser og få optimalt udbytte af dem. Det anbefales at have gennemført et Scrum.org PSPO kursus, men er ikke et krav.

Kommende kurser

Eller kontakt mig for internt firma kursus (mth@lean-agile.dk).

Indhold

Produktejerens rolle er mangefacetteret, hvilket kræver, at en Product Owner ændre adfærd og adopterer et tankesæt ud over kernen af agilitet og Scrum Frameworket. Dette kursus afdækker denne adfærd ved at udfordre deltagerne til at indtage flere forskellige produktejer-stances:

Customer Representative – fokusere på at forstå kunde problemer, udfordringer og muligheder

Visionary – kommunikere visionen, fremtidige mål og muligheder på måder som giver fælles forståelse.

Experimenter – fokusere på innovation, afprøve hypoteser og validere værdi for at sætte gang i produktinnovation

Influencer – kommunikere og påvirke interessenter, kunder og Scrum Teamet til at understøtte et fælles formål

Collaborator – søger input, ideer og feedback fra andre

Decision Maker – fokusere på at skabe maksimal impact ved at tage tydelige og klare beslutninger

I løbet af to dage, vil deltagerne lære om områder som er vigtige for at blive en succesfuld Product Owner via en række øvelser og teori, som giver en bedre forståelse af hvad det betyder at levere værdi og hvordan værdien kan udtrykkes både internt og eksternt i organisationen.

Kursus formål

 • Som udførende Product Owner, vil du lære om de forskellige Product Owner stances, som kan bevidst vælges for at håndtere forskellige udfordringer i dagligdagen.
 • Hvordan man kan identificere og håndtere forskellige typer af interessenter ved at arbejde med cases, diskussioner og øvelser.
 • Give deltagerne en mere målrettet forståelse af hvordan de kan fortsætte deres Product Owner rejse.
 • At opnå en bedre forståelse af hvordan man kan arbejde med vision, værdi og validering for at skabe en konkurrencefordel for ethvert produkt.
 • Lære om de forskellige typer af interessenter, som Product Owneren repræsenterer og hvordan man bedst muligt kan arbejde med dem.

Målgruppe

Professional Product Owner-Advanced kurset er et avanceret kursus, som er designet til Product Owners og product managers, som har praktisk erfaring med at styre og eje et produkt.

Det er også gavnligt for Scrum Masters og interessenter, der arbejder med Product Owners. Det er især fordelagtigt for deltagere med mindst et års erfaring med at lave produkter med et Scrum Team.

Kursus emner

 • Forstå dine produkter
 • Hvem er dine kunder?
 • Forbinde produkt features til kunde outcome
 • Kommunikere produktvision og strategi
 • Værdi og prismodeller
 • Innovation og eksperimentere
 • Interessenter og interessenthåndtering
 • Agile governance, budgettering og kontrakter i relation til Scrum
 • Skalering af Product Owner

Certificering

All deltagere som gennemfører Professional Scrum Product Owner – Advanced course (PSPO-A) vil modtage op til to forsøg til Professional Scrum Product Owner II (PSPO II) test for certificering. Som deltager får man også 40% rabat hos Scrum.org på efterfølgende PSPO III test for certificering.

Mads Troels Hansen

Mads Troels Hansen

Professional Scrum Trainer & Agile Coach

Mads er certificeret Professional Scrum Træner (PST) hos Scrum.org og er en af de mest erfarne i Danmark inden for implementering af og praktisk arbejde med Scrum, Kanban og Agile teknikker. Han har mere end 20 års erfaring med at arbejde agilt fra mange danske og internationale virksomheder og har som Udviklingschef/CTO indført Scrum i mange forskellige virksomheder med afdelinger i DK, Østeuropa og Asien. Han har mere end 15 års praktisk erfaring med at lede teams og afdelinger til at blive mere agile og skabe flere resultater med mere motiverede medarbejdere. Mads er bla. også certificeret PSM I+II+II, PSPO I+II+III, PSK I, PSU I, PAL I, PAL-EBM, SPS, CSM, CSPO, Certified LeSS Practitioner, Certified NLP Coach, Certified Business Facilitator, Expand Certified Coach, Certified Scrum@Scale Practitioner, Certified SAFe Agilist, LeSS Friendly Scrum Trainer og ”Training from the Back of the Room” Trainer.

Se mere om Mads på LinkedIn or Scrum.org

Certificeringer

cert

 

 

 

 

 

 

 

tbr

 

 

Certified NLP Coach
Certified Business Facilitator
Expand Certified Coach
Certified Scrum@Scale Practitioner
Certified SAFe Agilist