Nyeste artikel: Hvad er en agil coach?

Scaled Professional Scrum™ (SPS)

Scaled Professional Scrum™ (SPS) with Nexus™ er et 2-dags kursus, der fungerer som eksperimenterende workshop, hvor deltagerne lærer, hvordan man skalerer Scrum ved hjælp af Nexus-frameworket. I løbet af kurset stifter du bekendtskab med frameworkets artifacts og events, med den nye Nexus Integration Team-rolle og med mere end 50 anbefalede teknikker.

Det lærer du

I løbet af de to dage skal kursusdeltagerne simulere et større softwareudviklingsinitiativ ved hjælp af Nexus-frameworket. Kurset indeholder et end-to-end casestudie, hvor deltagerne arbejder sammen om at organisere og simulere et skaleret softwareudviklingsinitiativ. I løbet af kurset vil deltagerne stifte bekendtskab med mere end 50 teknikker, som kan bruges til at reducere kompleksitet og afhængigheder ved flere teams.

Kurset giver deltagerne en forståelse for, hvordan man lancerer, strukturerer, bemanding og leder agil produktudvikling med mange Scrum teams. I løbet af kurset lærer deltagerne om den infrastruktur og de redskaber og teknikker, der skal til for at skalere Scrum med henblik på at maksimere værdien af deres softwareudviklingsinitiativer.

Kursets praktiske tilgang inddrager deltagerne i læringsprocessen. Dermed ser de ved selvsyn, hvilke udfordringer man kan møde i forbindelse med large-scale softwareudviklingsinitiativer og lærer, hvad der skal til for at løse problemerne. Kurset giver deltagerne teknikker til at uregelmæssigheder og viden om, hvordan man håndterer dem.

Formål

 • Lære at skalere Scrum ved hjælp af Nexus-frameworket
 • Lære at håndtere udfordringer i store softwareudviklingsinitiativer
 • Lære at holde softwareudviklingsinitiativer på sporet
 • Få erfaring med ledelse af flere teams, som arbejder med samme produkt
 • Optimere teamproduktivitet
 • Forstå, hvordan man identificerer, minimerer og fjerner afhængigheder i arbejdet

Målgruppe

Scaled Professional Scrum anbefales til Scrum Masters, udviklingschefer, team ledere, project/program ledere og alle andre, der arbejder med coaching, eller som deltager i eller leder skaleret produktudvikling ved hjælp af Agile and Scrum.

Indhold

 • Scaleret Scrum er stadig Scrum
 • Introduktion til Nexus-frameworket
 • Nye roller, artifacts og events
 • Organisering af teams og arbejde
 • Styring med Nexus & Nexus+™
 • Håndtering af almindelige udfordringer
 • Teknikker, der kan hjælpe teams med effektivt at skabe et integreret softwareprodukt

Test og certificering

Kurset indgår i Professional Scrum serien og dermed også i certificeringsprogrammet hos Scrum.org, hvor deltagerne efter kurset får mulighed for at tage en onlinetest. Hvis man består testen, får man certificeringen Scaled Professional Scrum (SPS). Første certificeringsforsøg er altid inkluderet i prisen. Hvis testen tages senest 14 dage efter kurset og ikke bliver bestået, vil et ekstra certificeringsforsøg ligeledes være inkluderet i prisen.

 

 

Mads Troels Hansen

Mads Troels Hansen

Professional Scrum Trainer & Agile Coach

Mads er certificeret Professional Scrum Træner (PST) hos Scrum.org og er en af de mest erfarne i Danmark inden for implementering af og praktisk arbejde med Scrum, Kanban og Agile teknikker. Han har mere end 20 års erfaring med at arbejde agilt fra mange danske og internationale virksomheder og har som Udviklingschef/CTO indført Scrum i mange forskellige virksomheder med afdelinger i DK, Østeuropa og Asien. Han har mere end 15 års praktisk erfaring med at lede teams og afdelinger til at blive mere agile og skabe flere resultater med mere motiverede medarbejdere. Mads er bla. også certificeret PSM I+II+II, PSPO I+II+III, PSK I, PSU I, PAL I, PAL-EBM, SPS, CSM, CSPO, Certified LeSS Practitioner, Certified NLP Coach, Certified Business Facilitator, Expand Certified Coach, Certified Scrum@Scale Practitioner, Certified SAFe Agilist, LeSS Friendly Scrum Trainer og ”Training from the Back of the Room” Trainer.

Se mere om Mads på LinkedIn or Scrum.org

Certificeringer

cert

 

 

 

 

 

 

 

tbr

 

 

Certified NLP Coach
Certified Business Facilitator
Expand Certified Coach
Certified Scrum@Scale Practitioner
Certified SAFe Agilist